Holland Diamond Fish


Unieke vissaus van Noordzee vis

Uit het Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij heeft Holland Diamond Fish BV
met ondersteuning van de Producenten Organisatie voor de Visserij Urk de afgelopen jaren
een ‘Aziatische’ vissaus ontwikkeld van Noordzee schol.

De vissaus heeft diverse subtiele smaken. Het onderscheidt zich van Aziatische vissauzen doordat de vissaus gemaakt is van vis uit de Noordzee, terwijl Aziatische vissauzen vaak gemaakt zijn van ansjovis. Ook is het zeer uniek dat de vissaus MSC gecertificeerd is.

Volgens Pieter Kaptein van Holland Diamond Fish wordt meer dan 95% van de vissauzen industrieel bereid. Dat wil zeggen dat er enzymen aan toegevoegd worden om het fermentatieproces te versnellen. Vervolgens wordt de vissaus verhit, om de werking van de enzymen te stoppen.

Holland Diamond Fish bereidt de vissaus echter op een traditionele manier. Dit betekent dat er geen kunstmatige toevoegingen gedaan worden en dat de vissaus niet verhit wordt. Dit zorgt ervoor dat de vissaus heerlijke aroma’s bevat. De vissaus draagt dan ook de naam Ta’im. In de Eritrese en Hebreeuwse taal betekent dit ‘verrukkelijk’.

Het eerste flesje vissaus is overhandigd aan weduwe Tran. Haar man heeft eind jaren tachtig als Vietnamese bootvluchteling en was samen met een Urker plaatsgenoot de eerste die vissaus gemaakt heeft van schol. Helaas was deze vissaus van eigen bodem geen lang leven beschoren. Trâń Long overleed in 1989. Echter na een lange periode mogen we u met gepaste trots vertellen dat er weer originele vissaus beschikbaar is, gemaakt van vissoorten uit onze eigen Noordzee.

De verkoop van de verschillende smaken is inmiddels al gestart via de website www.taimvissaus.nl Tevens is de vissaus binnenkort verkrijgbaar via de groothandel.

    

Holland Diamond Fish
Bron: Visserij.nl

 

 

Direct link: https://caidinh.com/Archiefpagina/Activiteiten/ActiviteitenNL/uniekevissausvannoordzeevis.html


Cái Đình - 2024