Laarder Courant


De Eempolder door de ogen van Hung Hoang is te bewonderen in het Huis van Eemnes

Fotograaf Hung Hoang naast een van zijn werken
in het Huis van Eemnes. Foto: Aangeleverd.

EEMNES - Met een  fraai gedicht over nostalgie van de Vietnamees-Nederlandse dichter Đào Quốc Bảo opende Henk van Hees de fototentoonstelling ‘De Eempolder in beeld’ afgelopen zaterdag in het Huis van Eemnes. De foto’s van Hung Hoang zijn tot en met 26 augustus te bewonderen. 

Henk van Hees vertelt over zijn ontmoeting met de fotograaf Hung Hoang, die tweeënveertig jaar geleden naar Eemnes kwam: “Jonge honden waren jullie! Veel meegemaakt op de lange tocht als bootvluchteling van Vietnam naar Nederland. Ik kwam meteen met jullie in contact omdat ik lid was van de Kerngroep Bootvluchtelingen Eemnes.”

“Terwijl bijna alle Vietnamezen uitvlogen en Eemnes weer verlieten, bleef jij Hung, je woonplaats trouw. En hier ontdekte je onze prachtige polder. Hier vond je schoonheid en schoonheid is een goed medicijn tegen melancholie, tegen gemis en verdriet. Je wilde die schoonheid vastleggen zodat je het kon laten zien aan anderen. Daarom ging je foto’s maken,” vervolgt Henk van Hees.

Genieten van de tentoonstelling

Zo werd de jonge Vietnamese hond van weleer een bevlogen fotograaf, die Eemnessers, met recht een stuk trotser heeft gemaakt op hun polder. Vorig jaar verscheen het prachtige fotoboek: De Eempolder door de ogen van Hung Hoang. Na het succes van het boek kunnen mensen nu genieten van deze tentoonstelling in het Huis van Eemnes.

Henk van Hees en fotograaf Hung Hoang.

Bron: Laarder Courant De Bel, 11.07.2022

 

Direct link: https://caidinh.com/Archiefpagina/Activiteiten/ActiviteitenNL/deeempolderdoordeogenvanhung.html


Cái Đình - 2022