Het Parool


Architect wint week New York

Khoi Tran - Foto Marc Driessen

AMSTERDAM - De winnaar van de Paroolwildcard voor een job swap is bekend. Architect Khoi Tran (33) kreeg 37 procent van de stemmen van Paroollezers. Tran mag een week met een architect in New York meelopen en hem in Nederland ontvangen.

Tran: ''Wat supergaaf! Ik mag naar New York. Ik wil de New Yorker laten zien hoe het ondernemingsklimaat in de bouwsector in Amsterdam in elkaar zit. Hoe gaan Amsterdamse architecten om met financiële tegenslagen en wat is hun inbreng? Het is heel mooi dat we ervaringen kunnen uitwisselen.''

Tran, die als kind uit Vietnam vluchtte, wil graag van de New Yorker leren hoe je in een krappe markt kansen kunt creëren. ''Amsterdam en New York hebben natuurlijk ook veel overeenkomsten. Beide steden zijn erg multicultureel en hebben voldoende mogelijkheden voor creativiteit.''

Liefst zou Tran zijn week op Staten Island verblijven. ''Tijdens mijn stage heb ik daar ook gewoond en dan mocht ik met een veerboot naar mijn werk. Vroeg in de ochtend zag je dan al die gebouwen op je afkomen en voer je langs het vrijheidsbeeld, wat echt inspirerend was. Het was heerlijk zo wakker te worden. Dit wordt in elk geval een avontuur.

Ik kan niet wachten.'' Tran heeft zijn wildcard met overmacht gewonnen. Peter van der Arend (bieroloog en café-eigenaar) kreeg twintig procent van de stemmen, Gina van der Berg (boekverkoopster) negentien procent, Marjolein van Wandelen (docent aardrijkskunde) veertien procent en Dorine Borensztajn (kinderarts) negen procent.

De Job Swap, een project van de Stichting Henry Hudson 400 in samenwerking met campagnebureau BKB, wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van Buitenlandse Zaken/NY400.

 

Uit ‘Het Parool’, 27/06/2009


Cái Đình - 2009