Workheart


Vietnamese kunstenaar Hoàng Hà Tùng exposeerde in Kampen

          

Kunstenaar Hoàng Hà Tùng en zijn meegebracht werk (Foto: Hoàng Hà Tùng)

KAMPEN – De Vietnamese kunstenaar Hoàng Hà Tùng arriveerde op 21-09-2017 in Kampen. Tùng, een veelzijdig kunstenaar en artistiek leider van het TheaterInstituut in Hanoi, is ook schilder. Hij gebruikt verschillende technieken, werkt met diverse materialen en mag zich in Vietnam ‘eminent kunstenaar’ noemen.

Hij heeft van 17 tot en met 26 september meegebracht werk in Huize Maria aan de IJsselkade 25 geëxposeerd . Verder ging hij in die periode het landschap rond Kampen schilderen en liefst ook portretten van karakteristieke boeren en boerinnen. Dit ‘work in progress’ werd ook tentoongesteld in Huize Maria.

De expositie werd door Stichting Workheart (http://www.workheart.nl) georganiseerd.

Zie hieronder de samenvatting van Hoàng Hà Tùng’s  activiteiten in de bovengenoemde periode in Kampen en omgeving:

“Het is niet te geloven hoe energiek en voortvarend Hoàng Hà Tùng te werk gaat; nauwelijks was hij afgelopen donderdag (14 sept.) bij ons binnen of het meegebrachte werk uit Vietnam werd al uitgepakt. Overal zocht hij naar plekjes om zijn tekeningen en schilderijen, gemaakt op rijstpapier, op te hangen.

Later zat hij al te schetsen in de voorkamer en zijn plannen voor het verblijf in Kampen uiteen te zetten. Het bleek dat hij in Vietnam markante boeren heeft geportretteerd. Hij wilde graag portretten van Nederlandse boeren daarnaast zetten en zo de overeenkomst en/of tegenstelling te exposeren.

Verder schildert en tekent hij het landschap rondom Kampen en iedereen die hij leuk vindt om te portretteren en die daar dan toestemming voor geeft.

We kennen Tùng van de expositie ‘Meetingpoint’, georganiseerd door Dhr. Bellemans, en van een later bezoek  aan zijn studio in de heuvels boven Hanoi.

Wij moeten er natuurlijk ook aan geloven; gisteren onder het eten heeft hij al een beginnetje gemaakt, zie het portretje van Douwe.

De Koornmarktspoort was gistermorgen aan de beurt en vanochtend heel vroeg streken hij en zijn vrouw Huong alweer neer bij het Ganzendiep….

… Het is niet helemaal gelukt om de ontwikkelingen bij te houden; we hebben stad en land met Tùng afgesjouwd en van alles voor hem geregeld.

Toch hier nu een kleine greep uit wat er in de afgelopen week allemaal gebeurd is. In de toonzaal is alles te zien wat hij deze week geschilderd heeft.

Nadat hij, weliswaar een uurtje te laat maar wel met een vers schilderij, de opening bijwoonde heeft hij als een Razende Roeland gewerkt.

Foto: Workheart

We brengen hem naar boerderijen voor portretten en onderweg pikt hij de landschappen mee. En als we ‘m even niet in de kijker hebben heeft hij alweer een molen op het doek. Of een poort. We proberen er contact over te krijgen met hem, maar hij schildert maar door en door! Hij moet het echt van het ‘doen’ hebben. Ook voorbijgangers zijn niet altijd veilig voor hem en als hij onder onze vrienden iemand ziet die ‘schilderwaardig’ is gaat die ook op het canvas. Gelukkig altijd wel met toestemming van de betrokkene! (^..^) …”

(Expositie Hoàng Hà Tùng - http://www.workheart.nl/what/projecten/exposities/hoang-ha-tung-expositie/)


Cái Đình - 2017