Cái Đình


Nijmeegse 4daagse loop voor goed doel Vietnam

Ruud van Gisteren (secretaris) en Nelleke Vonk (penningmeester) van de Nederlandse Stichting VriendenLavang hebben dit jaar voor de derde keer achterelkaar de Nijmeegse 4-daagse met succes gelopen (18 t/m 21/07/2017). Het doel hiervan is geld in te zamelen voor de liefdadigheidsprojecten, die de stichting in Vietnam uitvoert.

Jarenlang is de stichting bezig diverse projecten in Vietnam op te zetten om de oorlogsslachtoffers te helpen, met name de soldaten die geamputeerd zijn. Na de oorlog krijgen de (zuidvietnamese) gehandicapten geen hulp van de regering, omdat ze als landverraders werden bestempeld. Vietnam heeft bovendien geen sociale voorzieningen zoals Nederland, daarom krijgen de oorlogsslachtoffers niks van de regering. Door gebrek aan medicijnen en levensmiddelen sterven dagelijks oorlogslachtoffers. Daarnaast hebben de chemische middelen het DNA van de bevolking aangetast waardoor er nog steeds kinderen met verminkingen worden geboren.

Een andere belangrijke groep van de oorlogsslachtoffers is de (boot)vluchtelingen die hun leven waagden voor de vrijheid nadat Zuidvietnam door de communisten veroverd is. Ruud en Nelleke namen daarom de vlag van ZuidVietnam – de gele vlag met drie rode strepen – mee, het internationale symbool van de Vietnamese vluchtelingen.

De actie heeft uiteindelijk € 2500 opgebracht. Twee Vietnamese bootvluchtelingen (die hard) hebben dit jaar, voor de zoveelste keer, ook gelopen. Ruud en Nelleke gaan volgend jaar samen met hun lopen, met grotere vlaggen.

Lees verder het verhaal van Ruud van Gisteren en Nelleke Vonk

Cái Đình
(07/2017)


Cái Đình - 2017