Joe Piscatella


Mai Khoi & THE DISSIDENTS

 

Joe Piscatella | Verenigde Staten 2019 | Documentaire | 70 min.

https://vimeo.com/383566499

Movies that Matter brengt vanaf september weer iedere maand een spraakmakende speelfilm of documentaire uit. De films zijn te zien in 16 filmtheaters door het land en worden altijd vertoond met inleiding of nagesprek.

De tour start in september met Sidik en de panter van Reber Dosky. Deze film over een natuurbeschermer die in het ruige berglandschap van Koerdistan speurt naar de Perzische panter, won de prijs voor beste Nederlandse documentaire op het IDFA.

In oktober volgt de diepgravende documentaire Allen tegen Allen van Luuk Bouwman over het vooroorlogse fascisme in Nederland. Het meeslepende drama Antigone, winnaar op het TIFF, is de film van november. Mai Khoi & The Dissidents over de activistische en een van de grootste popsterren uit Vietnam, sluit in december dit seizoen af.

MAI KHOI & THE DISSIDENTS

Mai Khoi is een van de grootste popsterren uit Vietnam – en dan begint ze zich uit te spreken. Terwijl de autoriteiten proberen haar tot zwijgen te brengen, maakt haar activisme haar wereldwijd bekend. Tijdens de opnames van haar politieke album ‘Dissent’, voelt ze dat ze niet meer veilig is in Vietnam.

Te zien vanaf 1 december 2020

Movies that Matter On Tour: elke maand een spraakmakende film in 16 filmtheaters en online via Picl

Movies that Matter On Tour films zijn te zien in: Filmhuis Alkmaar, Theater De Lieve Vrouw in Amersfoort, Kriterion in Amsterdam, De Gigant in Apeldoorn, Focus Filmtheater in Arnhem, Filmhuis Lumen in Delft, Filmhuis Den Haag in Den Haag, Concordia in Enschede, Vera Zienema in Groningen, Filmtheater Hilversum in Hilversum, Kijkhuis in Leiden, Lumière in Maastricht, Cinema Middelburg in Middelburg, LUX in Nijmegen, het Louis Hartlooper Complex in Utrecht en Movie W in Wageningen.

Joe Piscatella

Kijk hier voor de data en tijden van Movies that Matter On Tour: https://www.moviesthatmatter.nl/movies_that_matter_on_tour?mc_cid=30a28212b4&mc_eid=83f0a2ebe2

Bron: boeddhistischdagblad.nl, 27.08.2020

 

Direct link: http://www.caidinh.com/Archiefpagina/Activiteiten/ActiviteitenNL/maikhoi&thedissidents.htm


Cái Đình - 2020