Robin Nanninga


Loempiaman Xuan Tran past nieuw reclamebord op verzoek van gemeente aan

Loempiaverkoper Xuan Tran heeft zijn kraam op de Dordtse Visbrug weer veranderd, op last van de gemeente. Het grote geel met rode reclamebord heeft plaatsgemaakt voor het vertrouwde wit.

De loempiakraam van Xuan Tran heeft alweer een nieuwe look. ©Piet Sleeking

De loempiakraam had al meer dan 33 jaar dezelfde look - wit met rode en blauwe letters - toen Tran de reclame-uitingen vorige maand veranderde naar geel met rood: de kleuren van de vlag van zijn vaderland Vietnam. Na een klacht over de verandering van de kleuren, verzocht de Omgevingsdienst de loempiabakker in gesprek te gaan met de gemeente.

De aanpassing zou volgens wethouder Piet Sleeking (Ruimtelijke Ordening in portefeuille) mogelijk niet passen binnen de aangescherpte reclameregels voor de openbare orde. Voortaan moeten bedrijven voor reclame-uitingen groter dan anderhalve meter of verschillende borden die samen groter zijn dan één vierkante meter een vergunning aanvragen.

Beetje van beide

Drie weken na dat verzoek van de Omgevingsdienst heeft de kraam een beetje van beide. Het bord op de kraam is terug naar het wit en kleiner. De producten staan nog steeds in het rood gedrukt tegen een gele achtergrond. Wethouder Piet Sleeking is tevreden met de uitkomst. ,,Gesprekje doet wonderen; prima aangepast zo!”, laat hij weten via Twitter.

De voorgaande looks van de loempiakraam van Xuan Tran:

Jarenlang waren de reclame-uitingen op de kraam wit, met rode en blauwe letters. ©Rinie Boon

Na 33 jaar veranderde Tran de reclame-uitingen naar geel en rood. ©Richard van Hoek Fotografie

.

Robin Nanninga
Uit: AD, 14.07.20

 

Direct link: http://www.caidinh.com/Archiefpagina/Activiteiten/ActiviteitenNL/loempiamanxuantranpastnieuw.htm


Cái Đình - 2020