ANP


Heerenveen haalt eerste Vietnamese speler ooit naar Eredivisie

sc Heerenveen heeft de selectie versterkt met de Vietnamese verdediger Doan Van Hau.
De Friese club huurt de 20-jarige Aziatische voetballer van Hanoi FC.
Als hij bevalt, heeft Heerenveen de mogelijkheid hem te kopen.
Het is voor het eerst dat een speler uit Vietnam in de Eredivisie uitkomt.

.

Doan Van Hau is volgens de Friese eredivisieclub een linksbenige verdediger die zowel centraal als op de vleugel kan spelen. Hij maakte op 17-jarige leeftijd zijn debuut in de Aziatische Champions League en wordt gezien als een van de grootste talenten van het land.

Zo won hij in 2017 de prijs voor meest talentvolle speler en is hij met 18 jaar en 140 dagen de op een na jongste international ooit van Vietnam. Het is nog wel de vraag hoe ze in Heerenveen met de speler gaan communiceren, hij spreekt namelijk geen woord Engels. 

Commercieel aantrekkelijk

"We zijn er trots op dat we Doan aan onze selectie kunnen toevoegen", zegt technisch manager Gerry Hamstra. "Deze transfer was echter niet mogelijk geweest zonder de inspanningen van onze commerciële afdeling. Iedereen weet dat wij niet zomaar een speler van buiten de Europese Unie kunnen halen, maar als club zijn we er in geslaagd om een goede deal te sluiten waardoor zijn komst mogelijk bleek."

Voor spelers van buiten de EU geldt dat Nederlandse clubs minimaal 150 procent van het gemiddelde Eredivisie-loon moeten betalen. Komend jaar komt dat neer op 436 duizend euro bruto. Volgens Hamstra is dit normaal gesproken niet mogelijk voor Heerenveen, maar zitten er aan deze transfer een aantal lucratieve deals vast. 

.

ANP


Cái Đình - 2019