rtlnieuws


Vietnamese 'Tarzan' leefde 40 jaar in de jungle

 

Ho Van Lang in de jungle - © Screenshot YouTube

De Vietnamese Ho Van Lang leefde 40 jaar lang in de jungle, nadat hij vluchtte voor de Vietnamoorlog. Hij leerde er apen, kikkers en ratten eten. De kop van de rat was zijn favoriete hapje. Inmiddels is hij terug in de bewoonde wereld.

De man, leefde vanaf zijn vierde in de jungle. Hij en zijn vader vluchtten voor de oorlog in Vietnam en durfden de jungle niet te verlaten. In 2013 werden hij en zijn vader ontdekt en gedwongen om terug te keren naar de bewoonde wereld. 

Kikkers eten

Tijdens de jaren in de jungle leerde Lang vele trucs om te overleven. Zo bouwde hij houten huizen, legde hij watervoorzieningen aan en leerde hij wat voor voedsel te vinden is in het wild. Hij at onder andere vlees van apen, slangen, hagedissen en kikkers.

Ook ratten stonden op het menu van Lang. Hij is een expert in het vangen van de kleine beesten. Het lekkerste onderdeel van de rat vindt hij de kop.

Ho Van Lang in de bewoonde wereld. (Foto: screenshot YouTube)

Weinig kennis

Nu Ho terug is gekeerd naar de bewoonde wereld blijkt hij ook minder positieve dingen te hebben overgehouden aan zijn tijd in jungle. Zo heeft hij geen idee hoe een klok werkt, spreekt hij geen erkende taal en kan hij maar niet begrijpen wat elektriciteit is.

Maar het meest opvallende is dat Lang niets van het bestaan van vrouwen wist. Hij heeft tijdens zijn leven in de jungle alleen zijn vader gezien. Ho wist daardoor niet wat het verschil is tussen mannen en vrouwen.

Broer

Door zijn jaren in de jungle hebben zijn sociale vaardigheden zich nooit kunnen ontwikkelen, verteld zijn broer Ho Van Tri tegen News: "Als ik hem zou vragen iemand neer te steken, zou hij het doen." Tri ontmoette zijn broer pas drie jaar geleden. "Toch is Lang de meest aandoenlijke persoon die ik ken, hij kent alleen niet het verschil tussen goed of slecht."

Inmiddels begint Lang wel te wennen aan zijn nieuwe leven in de bewoonde wereld. Hij was erg onder de indruk van auto’s en vindt het prachtig dat dieren aardig zijn tegen mensen. In de jungle renden dieren altijd voor hem weg.

Op YouTube is een 11-delige documentaire te vinden over het leven van Lang.

 

RTL nieuws, 04/10/2016

__________________

Zie hier het hele verhaal:

En de film (11 delen) 40 Years Isolated from the World:

Deel 1: Arriving:

Deel 2: Interview:

Deel 3: Killing & eating a rat:

Deel 4: My brother could kill anyone:

Deel 5: Eating bats:

Deel 6: Looking at his face:

Deel 7: His tools:

Deel 8: Back in the village:

Deel 9: Interacting with kids:

Deel 10: Lang versus Technology:

Deel 11: Bye bye (Eind):

 


Cái Đình - 2017