Trudy Brandenburg - van de Ven


Press Freedom Awards 2019 naar vrouwelijke journalisten

Reporters Sans Frontières (RSF) heeft donderdagavond in Berlijn drie vrouwelijke journalisten geëerd met de Press Freedom Prize 2019. De Saudische Eman al Nafjan, de Vietnamese Pham Doan Trang en de Maltese Caroline Muscat kregen de onderscheiding vanwege hun belangrijke contributie voor het verdedigen en promoten van een vrije pers.

De Saudische journalist Eman al Nafjan, oprichter van SaudiWoman.me, kreeg de onderscheiding ‘Prize for Courage’. Ze leidde onder andere de campagne van Saudische vrouwen voor het recht om te rijden.

De Vietnamese Pham Doan Trang kreeg de ‘Prize for Impact’. De oprichter van Luât Khoa, een online magazine dat gespecialiseerd is in het geven van informatie over juridische vraagstukken en ze schrijft ook voor Thevietnamese, dat Vietnamese burgers helpt met het beschermen van hun rechten en om weerstand te bieden aan de Communistische Partij.

De ‘Prize for Independence’ gaat naar de Maltese journaliste Caroline Muscat, ze richtte na de moord op de Maltese onderzoekjournaliste Daphne Caruana Galizia The Shift op, een onafhankelijk onderzoeksjournalistieke site die corruptie aanpakt en opkomt voor de persvrijheid in Malta.

Trudy Brandenburg - van de Ven
Uit: Villamedia, 13/09/2019


Cái Đình - 2019